GREÅKER INNEBANDY KLUBB

VÅR HISTORE

GREÅKER BULLDOGS

SIDEN 1990


Vår historie startet i 1990 og er siden Norges mestvinnende herrelag.

 • 12.12.90Stiftet

  Greåker IBK ble stiftet 12/12-90. Første treningskamp fant sted i Rolvsøyhallen den 10. februar 1991, motstander var Rolvsøy og resultatet ble 16-2. Erik Rasmussen scoret det første målet.
 • 1991-1992Uoffisielle norgesmesterskapet

  Denne sesongen ble det startet opp serie i Østfold med 22 lag fordelt i 2 puljer. Første seriekamp var mot Lisleby som Greåker vant med 5-4. Tommy Kvisvik fikk æren av å score Greåkers første seriemål.

  Greåker ble nr. 3 i serien denne første sesongen, et poeng bak vinnerne Opstad IBK og hadde lik poengsum som AK-90. I påfølgende sluttspill slo vi ut Slevik IBK i kvartfinalen, og deretter Opstad IBK (nå Sarpsborg SK) i semifinalen 7-6 (etter s.d.). I kretsfinalen tapte vi 4-2 for AK-90.

  I det uoffisielle norgesmesterskapet samme sesongen kom Greåker på en tredje plass etter å ha slått BI-IBL 6-2 i bronsefinalen. I semifinalen ble det 5-3 tap mot Hamar Vikings. Lars Gøran Gustavsen scoret det første NM-målet, etter pasning fra Erik Rasmussen (mot Austadskog i gruppespillet).
 • 1992-1993Norgesmestere

  Denne sesongen ble det for første gang arrangert offisielt NM i innebandy. Greåker vant finalen 5-1 mot Sola IBK. Dan Kristiansen scoret Greåkers første offisielle NM-mål og Knut Schrøder fikk den tvilsomme æren av å pådra seg den første utvisningen. Erik Rasmussen ble kåret til turneringens beste spiller.

  Norgesmestre dette året var: Eric Müller, Inge Hansen, Paal Stang, Frode Henriksen, Øyvind Sola, Erik Rasmussen, Tommy Kvisvik, Lars E. Sikkeland, Morten Ludvigsen, Dan Kristiansen, Knut Scrøder, Lars Gustavsen, Willy Fauskanger, Raymond Kvisvik, Bjørn Kristian Kallasten Jon A. Anthonsen og Geir Karlsen.
 • 1993-1994Nok engang norgesmestre

  Også denne sesongen spilte Greåker seg frem til NM-finale. Motstander denne ganger var Holmlia SK og etter en thriller av en kamp var Greåker nok engang norgesmestre (3-2 e.s.).

  Denne sesongen ble det for første gang ble arrangert Europacup for klubblag i Stockholm. Motstandere i gruppespillet var Poljot fra Russland og de svenske mesterne Balrog. Det ble som ventet en seier og et tap, men Greåker var klar for semifinale. Motstander var her var SSV Helsinki fra Finnland. Etter en bra kamp ble det tilslutt tap med 7-4. I bronsefinalen mot Rot-Weiss Chur fra Sveits det det tap med hele 10-0.
 • 1994-1995Første landsomfattende eliteserie arrangert

  Denne sesongen ble det for første gang arrangert landsomfattende eliteserie i Norge. Serien ble rekordjevn og kun ett poeng skilte de tre første lagene. Uheldigvis trakk Greåker det korteste strået denne gangen og endte på en 3. plass, poenget bak Tunet IBK og Holmlia SK.

  I norgesmesterskap gikk det heller ikke helt til planen da det ble tap 4-3 (e.o.) i semifinalen mot Holmlia SK.

  Også denne sesongen var Greåker kvalifisert for Europacupen. Mostandere i gruppespillet var igjen Poljot og Balrog i tillegg til Jospa fra Finnland. Det ble tap 4-2 mot Balrog og 8-2 mot Jospa, mens Poljot igjen ble beseiret. Denne gangen med 4-2. I plasseringskampen ble det tap og dermed ble et en 6. plass.

  Denne sesongen ble det for første gang arrangert NM for gutt, og Greåker endte på en 3. plass.
 • 1995-1996Eliteseriemestere

  Sesongen endte med det første eliteseriemesterskapet, 4 poeng før nummer to Holmlia SK. Verdt å merke seg er at tre Greåkerspillere var på poengtoppen denne sesongen; Petter Pettersen (22, 18, 40), Willy Fauskanger (25, 12, 37) og Anders Østmark (23, 13, 36). Willy Fauskanger ble også toppscorer denne sesongen med sine 25 mål.

  I det påfølgende norgesmesterskapet ble igjen gull etter å ha slått ut Strømmen IBK i semifinalen og Tunet IBK i en jevn finale (7-6). Dette var Greåkers første "the duble".
 • 1996-19972. året på rad - Seriemestere

  For andre året på rad ble Greåker seriemestre. Denne ganger 3 poeng foran nummer to Holmlia SK.
  NM ble en trist affære denne sesongen. I 2 av 3 semifinaler ble det 3-4 tap for Slevik IBK i sudden.
  Guttelaget ble norgesmestre denne sesongen etter 4-1 seier over Holmlia i finalen..
 • 1997-1998Juniorlaget ble norgesmestre

  Denne sesongen ble det andre plass i serien, 4 poeng bak Tunet IBK. Petter Pettersen ble nok engang poengkonge (30, 19, 49).

  I norgesmesterskapet gikk det bedre med 5-2 seier i finalen over Holmlia SK. Også guttelaget og juniorlaget ble norgesmestre denne sesongen.

  Norgesmestre denne sesongen: Tomas Näsholm (m), Andreas Anderzon (m), Henrik Lindberg, Paal Stang (k), Ivar Bjerke, Morten Bjørnstad, Janne Sundqvist, Rune Magnussen, Morten Olsen, Willy Fauskanger, Frank Kristoffersen, Lars E. Sikkeland, Petter Pettersen, Patrick Nilsson og Tom A. Samuelsen.
 • 1998-1999"Bare" 2. plass

  Også denne sesongen ble det "bare" andre plass i serien, poenget bak Tunet IBK. Hyggeligere var det at Willy Fauskanger ble kåret til "Årets spiller", samt at han ble toppscorer denne sesongen.

  I norgesmesterskapet gikk det heller ikke helt til topps. Som i serien stod Tunet i veien i finalen, som endte med et forsmedelig 4-5 tap i sudden. Heller ikke gutte- eller juniorlagene gikk helt til topps denne sesongen. Guttelaget fikk imidlertidig med seg brosemedaljer.
 • 1999-2000Seriemestere

  Igjen var det klart for et nytt seriemesterskap. Denne gangen var Greåker poenget foran Tunet IBK.

  I NM var det stopp i semifinalen mot Slevik IBK. Bedre gikk det ikke for guttelaget som også tok seg til en semifinale. Juniorlaget spilte finale dette året, men kom til kort mot Holumskogen IBK.
 • 2000-2001Andre sesongen på rad

  For andre sesongen på rad vant Greåker eliteserien poenget foran Tunet.

  I norgesmesterskapet gikk det også bra med 8-5 seier over Slevik IBK foran hele 1521 mennesker på tribunen - noe som var ny norsk rekord for klubblag.

  Denne sesongen ble juniorlaget ble slått ut av NM-sluttspillet på målforskjell, mens guttelaget tapte finalen mot Bekkelaget med knepne 4-3.
 • 2001-2002Vant eliteseien

  Denne sesongen var Greåker mer eller mindre suverene og vant eliteseien med hele 7 poeng foran Slevik IBK.

  Norgesmesterskapet ble imidlertid en stor nedtur, med tap i semifinalen mot Tunet IBK på straffer.

  Juniorlaget greide heller ikke dette året å komme seg til NM-finalen, da de tapte semifinalen 6-3 mot Grei. Bedre gikk det heller ikke for guttelaget som røk ut i gruppespillet. Den eneste seieren sluttspillet kom mot Bækkelaget som faktisk vant NM!!!
 • 2002-2003Beste i Greåkers historie

  Denne sesongen er en av de beste i Greåkers historie. A-laget vant både eliteserien og NM (3-2 mot Holum).

  Juniorlaget vant NM med overbevisende 11-4 i finalen mot Åsenskogen. Guttelaget på sin side var ikke noe dårligere og vant hele13-0 i finalen mot Grei.
 • 2003-2004Beste i Greåkers historie - fem på rad!

  Greåker vant eliteserien for femte året på rad, men ble slått ut i semifinalen i NM av Holum som senere ble norgesmestre.

  Juniorlaget taper finalen 6-2 over Bækkelaget. Guttelaget ryker ut i semifinalen mot Monolitten med 4-3 etter at Monoitten scoret seiersmålet når det gjensto 26 sekunder.
 • 2004-2005Brudd på eliteserien

  Seiersrekka i eliteserien ble brutt denne sesongen og Greåker endte tilslutt på en tredjeplass i eliteserien.

  Bedre ble det ikke i sluttspillet der det ble exit i kvartfinalen mot Tunet, som vant sine to kamper i sudden og på straffer!

  Juniorlaget revansjerte fjorårets finaletap mot Bækkelaget ved å vinne med det samme resultatet, 6-2. Guttelaget var for første gang ikke kvalifisert til NM-sluttspillet.
 • 2005-2006Seriemestre igjen

  Seriemestre igjen - på bedre målforskjell enn Gjelleråsen. Seriefinalen denne sesongen endte 10-10 etter at Greåker la under med 2 mål når det gjensto 1 minutt! Stian Skau kåret til årets spiller

  Norgesmestere etter å ha slått Gjelleråsen 5-3 i finalen. Dette var altså ikke Gjelleråsen sin sesong.

  For andre året på rad ble juniorlaget norgesmestre etter å ha slått Tunet IBK 5-3 i finalen. Guttelaget klarte heller ikke denne sesongen å kvalifisere seg til NM.
 • 2006-2007Dårligste plassering gjennom tidene

  Denne sesongen endte Greåker på 4. plass i eliteserien. Klubbens dårligste plassering gjennom tidene.

  Norgesmesterskapet skulle redde klubbens "ære" denne sesongen, men det ble tap i finalen mot Fjerdingby med 11-8.

  For ungdomslagene gikk det bedre da juniorlaget for tredje sesongen på rad vant NM-gull. Finalemotstander var Grei og sluttresultatet ble hele 11-4. Etter to års pause var guttelaget igjen i NM-sluttspillet. De endte tilslutt på en 3. plass etter tap i sudden mot Slevik IBK i semifinalen.
 • 2007-2008Tredjeplass

  Nok en "dårlig" sesong i eliteserien der det tilslutt ble en tredjeplass.

  Ut i kvartfinalen mot Slevik. Huskes best for den første kampen som Slevik vinner 16-13, men Greåker vinner 3. periode hele 8-1.

  Juniorlaget røk ut i gruppespillet i NM, mens guttelaget ikke var kvalifisert.

  Resultatmessig klubbens dårligste sesong så langt.
 • 2008-2009Norgesmestre for åttende gang

  Etter noen magre år var det endelig klart for både seriemesterskap og NM-gull. Lenge så det ut som at Bulldogene skulle gå ubeseiret gjennom serien, men da det i praksis var klart at seriemesterskapet var sikret ble det et par tap. NM-finalen ble betegnet av mange som "Drømmefinalen" siden naborival Sarpsborg var motstander. Finalen gikk også foran et rekordstort publikum i Sparta Amfi (1975 tilskuere), og etter en meget bra taktisk kamp var Bulldogene norgesmestre for åttende gang.

  Like bra gikk det dessverre ikke for ungdomslagene. Juniorlaget røk nok engang ut av gruppespillet i NM, mens guttelaget kom på en 3. plass i KM.
 • 2009-20010Tidenes dårligste sesong

  Tidenes dårligste sesong for Greåker. A-laget ble nummer 5 i eliteserien med rekordlave 27 poeng på 22 kamper, og røk ut i kvartfinalene mot Fjerdingby etter å ha tapt 3-1 i kamper.

  Det ble også en skuffende sesong for ungdomslagene, da ingen av disse kvalifiserte seg til NM.
 • 20010-2011Begynte bra, endte dårlig

  Sesongen begynte bra med imponerende resultater og godt spill i flere av treningskampene. Laget ble betydelig forsterket før sesongen, men dessverre mistet man spillere som var tiltenkt en sentral rolle i laget underveis. Dette gjorde sitt til at laget slet med å avgjøre jevne kamper, og man kunne tilslutt innkassere en historisk dårlig 6. plass i eliteserien. I sluttspillet ble det exit i kvartfinalen etter fem jevnspilte kamper mot Slevik.

  Ingen av ungdomslagene kvalifiserte seg til NM, men flere av lagene viste stor progresjon sammenlignet med fjoråret.
 • 2011-20012Historisk dårlig 8. plass

  Nok en svak sesong av Greåker som endte på en historisk dårlig 8. plass i eliteserien og igjen røk man ut mot Slevik i kvartfinalene i NM-sluttspillet. Sesongen begynte bra med gode resultater i treningskampene, men akkurat som året før mistet man flere sentrale spillere tidlig i sesongen, noe som førte til en for tynn spillerstall. Det positive med sesongen var dog at mange unggutter fikk mye spilletid i eliteserien og viste stor utvikling.

  At klubben er i ferd med å få frem nye gode talenter var også G19-lagets sesong et bevis på. Laget tok gull i 3. divisjon og kvalifiserte seg til NM ved å slå St. Croix i kvalifiseringskampene. I NM spilte man seg fram til semifinale, der det ble tap mot Tunet.
 • 2012-2013Sudden death

  Sesongen endte med 6. plass i eliteserien, og exit i semifinalene i NM. I kvartfinalen slo man ut serietreer Tunet med 3-2 i kamper etter å ha vunnet 3 (!) kamper i sudden death. Semifinalene mot Slevik ble imidlertid for tøffe selv om man var spillemessig fullt på høyde med seriemesteren.

  Både G17 og G19 laget kvalifiserte seg til NM. G17 røk ut av puljespillet på dårligere målforskjell, mens G19 spilte seg fram til semifinale på hjemmebane.
 • 2013-20146. plass igjen

  A-laget ble nummer 6 i eliteserien for andre året på rad. I NM-sluttspillet ble det tap i kvartfinalene mot Sarpsborg Sharks (0-3 i kamper).

  Juniorlaget kvalifiserte seg igjen til NM, som også dette året ble arrangert i Tindlundhallen. Greåker gikk videre fra puljespillet, men tapte knepent mot Sveiva i semifinalen.
 • 2014-2015Tilbake med 2. plass

  Tilbake i toppen av norsk innebandy med 2. plass i eliteserien og sølv i NM-sluttspillet. Tomas Näsholm tar over som hovedtrener i starten av sesongen.

  Juniorlaget spilte seg også helt fram til NM-finale, men også de måtte nøye seg med sølvmedaljer.
 • 2015-2016Medaljer i alle valører

  Sesongen endte med medaljer i alle valører for A-laget; bronse i eliteserien, sølv i NM-sluttspillet, og gull i Euro Floorball Cup i Latvia, hvor vi slo to latviske lag i deres egen "heksegryte". Dermed kvalifiserte vi oss til neste sesongs Champions Cup.

  Ingen av ungdomslagene kvalifiserte seg til NM.
 • 2016-2017Sølv i eliteserien

  Tredje NM-finaletap på rad for A-laget, som også måtte nøye seg med sølv i eliteserien. Kun dårligere målforskjell skilte bulldoggene fra seriegullet. Champions Cup i Borås ble som ventet en tøff men lærerik erfaring, og det hele endte med to tap og en 6. plass i det gjeveste selskap.

  Samarbeidslaget Greåker/Fredrikstad ble Norgesmestere i G19-klassen etter å ha slått Tunet 9-4 i NM-finalen i Ekeberghallen. Puljespill og semifinaler ble arrangert av Greåker IBK hjemme i Tindlundhallen.
 • 2017-2018Seriegull og NM-gull for A-laget

  Dette ble en skikkelig jubelsesong med både seriegull og NM-gull for A-laget. Serien ble vunnet 2 poeng foran Slevik og 3 poeng foran Sveiva. Sistnevnte var motstander i NM-finalen, som ble av det meget dramatiske slaget. Med uavgjort 4-4 etter 3x20 min og 10 min sudden death, måtte straffeslag til for å skille lagene. Bulldoggene holdt nervene under kontroll og vant straffekonken 3-0. Dermed sikret man seg "The double" for første gang siden 2009.

  Samme dag som A-laget tok NM-gull, ble også G15-laget Norgesmestere etter å ha vunnet 10-5 over Asker i NM-finalen.
LOGG INN MIN IDRETT